بیماری سینوس موئی معمولا بصورت آبسه (دمل) دردناک و یا ترشح چرک از سوراخهای تکی یا متعدد در ناحیه تحتانی فقرات وبین دو باسن و بیشتر در سنین جوانی خود را نشان می دهد. در این سنین فعالیت و رشد مو به علت تغییرات هورمونی ازدیاد می یابد هرچند که پیش زمینه ژنتیک در بروز این بیماری شایع موثر می باشد.پس در بروز بیماری دو عامل ژنتیک و رشد موهای ناحیه دخیل می باشند.در مورد استعداد ژنتیک کار خاصی نمی توان انجام داد ولی در مورد رشد موهای زائد منطقه میتوان با استفاده از لیزرهای از بین برنده موهای زائد اقدام موثر بعد از درمان جراحی با لیزر نمود و میزان عود بعد از عمل را از 10% به 1%تا2% کاهش داد.
روش استفاده از لیزر دراز بین بردن موهای زائد
اولا با توجه داشت که تنها اقدام موثر در درمان بیماری سینوس موئی فقط جراحی با چاقو ویا استفاده از لیزر میباشد ودر هر دو مورد نتیجه درمان در90% موارد یکسان است هر چند که در درمان جراحی با لیزر نیازی به بستری شدن وبیهوشی نمیباشد ودرد بعد از عمل به صفر میرسد ونیازی به استراحت چند روزه وپانسمان های دردناک ومکرر ندارد.بعد از بهبود زخم مهم ترین اقدام در کاهش عود انجام 6 تا8 جلسه لیزر مو زائد می باشد. این کار بدون درد بوده و فاصله بین جلسات معمولا یک ماه می باشد.زمان انجام کار 5تا10 دقیقه و بدون نیاز به بی حسی می باشد.روز قبل از مراجعه بیمار موهای ناحیه را با تیغ(نه با داروی نظافت) می تراشد و بعداز انجام کار نیاز به مراقبت خاصی ندارد.
درمان قطعی فقط با جراحی یا لیزر بوده وجهت کاهش عود بیماری از10% به 1%تا2% بهتر است از لیزر موهای زائد بعد عمل استفاده نمود.
انواع هموروئید
هموروئید درجه 1 : از مخرج خارج نمی شود و تنها علامتش دفع خون قرمز می باشد.
هموروئید درجه 2 : از مخرج خارج می شود ولی خود به خود جا می رود.
هموروئید درجه 3 : از مخرج خارج می شود ولی خود به خود جا نمی رود بلکه با دست جا می رود.
هموروئید درجه 4 : همیشه در خارج مخرج است و جا نمی رود.
شقاق : flssur سبب دفع دردناک متناوب و گاهی خونریزی می شود. در موارد حاد و باآب گرم و ملین درمان می شود ولی در موارد مزمن و عود شونده عمل جراحی اسفتکتروتومی بدون دست زدن به زخم به روش استاندارد و یا لیزر و به طور سرپایی ضرورت دارد.
فیستول : دفع طولانی مدت چرک از یک سوراخ در اطراف مخرج است و تنها درمان آن جراحی لیزری یا استاندارد و به صورت سرپایی است.
سینوس پیلوئیدال(کیست مویی) : دفع طولانی مدت چرک از روی استخوان خاجی است و تنها درمان آن جراحی استاندارد یا لیزری وبه صورت سرپایی است و زخم حاصل بازگذاشته می شود.
روش های درمانی :
درمانی داروئی : درجه 1و2 با افزودن فیبر غذایی و ملین و پرهیز از زور زدن طی 5 - 4 روز درمان می شود
جراحی : برای نوع درجه 3و4 و با روش استاندارد یا لیزری انجام می شود